Jak si Vánoce doopravdy užít?

Když jsem byla malá, moje maminka dělala všechno proto, aby pro nás Vánoce byly extra speciálním dnem. Pod stromečkem byly hory dárků, i když jsme se topili v dluzích. Chtěla si být jistá, že se cítíme být milovaní a že máme všechno, po čem děti v našem věku touží (včetně Furbyho, kterého jsem tak strašně chtěla, ale zahodila jsem ho ještě ten samý den, protože byl nepředstavitelně otravný!).

Na Vánocích nejvíc miluju vzpomínky. Vzpomínám si, jak jsem seděla v obýváku s babičkou, jak jsme čekaly, než se máma vzbudí a osprchuje. Dovolila mi otevřít svou punčochu jako první, tak abych se z čekání úplně nezbláznila! Pořád se směju, když si vzpomenu na to, jak Mackenzie, náš pes, odstartoval Štědrý večer tak, že všechny moje dárky otevřel a část i snědl.

Je pravda, že toto ročním období může být stresující, ale pouze tehdy, když si ho takové uděláte. Nebojte se tolik, že se něco pokazí. Na příběh o tom, jak jste upustili krocana, budete vzpomínat mnohem déle, než na to, jak chutnala brusinková omáčka.

Uvolněte se a nechat věci plynout. Uvolněte se a vzpomínejte. Uvolněte se a bavte se!

Zacvičte si jógu a buďte šťastní!

Vím, že Vánoce jsou vždy trochu hořkosladké. Ať už v obchodě, v televizi nebo v rádiu, všude nám říkají, že to je nejkrásnější čas roku! S tím přichází hodně zodpovědnosti a stres, a to především pro rodiče, kteří se snaží, aby jejich děti měly všechno, co si přejí, ať už je to dárek pod stromeček, nádherný den, nebo den, kdy Ježíšek je skutečný a nikdo se nehádá.

Pro některé lidi je to jediný čas v roce, kdy se sejde celá rodina. Možná, že připravujete velkou večeři, nebo jdete navštívit tchána a tchýni.

Chcete, aby si Vánoce všichni užili, ale někdy zapomínáte na to, že i pro vás by to měly být svátky klidu.

Neříkejte na všechno ano. Udělejte si chvilku pro sebe a dýchejte. Popíjejte čaj. Dívejte se na sníh.

Dárky jsou pěkné, ale přítomnost je lepší. Každý má rád hračky a knihy, ale v srdci vám zůstanou spíše vzpomínky na chvíle trávené pohromadě a různé vánoční trampoty. Využijte Vánoc na plno. Bavte se!

Zdroj: http://www.elephantjournal.com/2014/12/all-i-want-for-christmas-is-yoga-for-holiday-stress/