7 potravin, které jíst před cvičením jógy

Cvičit jógu byste měli s prázdným žaludkem. To ale neznamená, že pokud cvičíte večer, od oběda budete hladovět. Poradíme vám, jak si vybrat správnou svačinu, která následně při cvičení udrží vyváženou hladinu cukru v krvi, dodá vašemu tělu dostatek energie, ale příliš ho nezatíží. Dát byste si ji měli 1,5 – 2 hodiny před cvičením.

Mandlemandle

Mandle jsou skvělou svačinou v jakoukoli denní dobu, a zejména před jógou. Vynikají svým vysokým obsahem hořčíku, který je nezbytný pro správnou činnost svalů a nervů. Nejlepší je nesolená a nijak neupravovaná varianta.

Banánybanan

Banány jsou bohaté na draslík a hořčík a zabraňují tak křečím a nadýmání. Obsahují přírodní cukry a jsou tak jedinečným dodavatelem energie.

Ovesná kašeoves

Oves má vysokou energetickou a výživovou hodnotu. Obsahuje velké množství bílkovin, vyvážené množství sacharidů a vysoký obsah lehce rozpustné vlákniny, vitaminu B, E a řady minerálních látek. Díky ovesné kaši vám energie bez problémů vydrží na hodinu a půl cvičení. Zároveň se po ní ale nebudete cítit těžcí.

Sušené ovocesusene

Sušené ovoce obsahuje přírodní cukry, které vám dodají dostatek energie. Nemluvě o tom, že je ideální v případě, že jste ve spěchu a stíháte jen uzobávat.

Tmavá čokoláda
coko

Trocha tmavé čokolády udržuje v rovnováze hladinu cukru v krvi. Tím se zvyšuje průtok krve do mozku, což napomáhá soustředění, které je pro každého jogína zásadní.

Avokádoavokado

Avokádo je plné hořčíku a draslíku. Díky tomu budou vaše svaly lépe fungovat. Navíc jde o potravinu s vysokou nutriční hodnotou, takže vás během cvičení nepřepadne kručení v břiše.

Melounmeloun

Melouny obsahují obrovské množství vody, díky kterému budete dostatečně hydratovaní a plní energie.

Zdroj: http://www.msn.com/en-us/health/yogapilates/8-foods-to-eat-before-yoga/ss-BB9OoIV?ocid=UP97DHP#image=9