Vím, že jím

Důkazem toho jsou různé fast foody a lidé pobíhající s jídlem v ruce po ulicích. Člověk by si ale měl dávat dobrý pozor na to, co jí a jak to jí. S jídlem se do těla nedostávají pouze živiny, ale také prána, životní energie, která je pro naše tělo důležitá. V dobrém kvalitním jídle je dostatek prány, naopak ve špatném jídle, jí moc není, a proto pro nás takové jídlo nemá žádný význam, kromě toho, že nám na nějaký čas zalepí žaludek.
Vedle toho, že je třeba jíst kvalitně (jako snad u všeho je lepší kvalita než kvantita), je také třeba si být vědom toho, co dělám. Být tady a teď. Vědět, že jím a co jím. Aby byla strava v žaludku dobře zpracovaná, je potřeba jí dobře rozžvýkat a jíst pomali a v klidu. Rychlé bezmyšlenkovité hltání je pro tělo velkou záteží a každý, kdo to někdy zkusil jistě ví, jak se po takovém jídle člověk cítí špatně.