5 způsobů, jak začít žít autentickým životem

V minulosti jsem udělala mnoho věcí, které někoho urazily. Vyjádřila jsem své politické názory, vzala někomu z talíře pár hranolek nebo jsem si na sebe vzala bílé džíny a flitry, když jsem "měla" mít tmavý, dobře padnoucí oblek. Jistě, pokud někoho kolem sebe urazíte, necítíte se zrovna skvěle, ale je tady ještě další věc: chovat se jako někdo, kým nejste, je vyčerpávající. 

Výchozím bodem pro to, abyste žili život, který budete milovat, je otázka: "Kdo jsem já?" Ne: "Jak mohu udělat všechny kolem sebe šťastné."

Chcete zažít více každodenní radosti? Pak se rozhodněte starat víc o to, abyste se měli skvěle, přesně podle svých představ, než se zaměřovat na to, co si o vás myslí ostatní.

Pokud jste připraveni začít žít transparentně jako vaše jediné pravé já, a přestat se starat, co si o vás ostatní myslí, zde je pět způsobů, jak začít:

1. Připomínejte si, proč máte své koníčky rádi a že se při nich cítíte skvěle

Milujete seriál Star Trek, pletení nebo výstavy psů? Zamyslete se nad svými pocity a vzpomeňte si, jak jste se cítil, když jste dopletli šálu nebo sledovali oblíbenou epizodu. Vzpomeňte si na radost, kterou vám tyhle věci přinesly. Buďte věrní sami sobě a svým pocitům a až se vás příště někdo zeptá, co děláte ve svém volném čase, můžete hrdě oznámit, že studujete klingonštinu (umělý jazyk vymyšlený jedním z herců Star Treku).

2. Myslete na lidi, kteří vás otravují, a v duchu jim požehnejte

Číšník ve vaší oblíbené restauraci, který mluví jako dlaždič, váš soused, který má plnou zahradu trpaslíků, váš spolupracovník, který příliš hlasitě žvýká – prostě všichni, kdo vás nějak otravují. Nemusí to být špatní lidé, ale není to váš šálek čaje. Uvědomte si, že někteří lidé takto naopak přemýšlí zase o vás. V duchu požehnejte lidem, kteří vás rozčilují, a smiřte se s tím, že jiné lidi zase otravujete vy.

3. Zbavte se svých obav

Čeho přesně se bojíte? Že si lidé budou myslet, že váš zásnubní prsten je příliš malý? Že vás ženy v obchodu s potravinami budou soudit na základě toho, že vaše dítě dostalo hysterický záchvat? Než vstoupíte do situace, která vám přináší úzkost, představte si nejhorší scénář. Představte si bublinu obalující tu scénu a sledujte, jak se vznáší do prázdna. Jste volní! Nyní jděte ven a žijte svůj život.

4. Obklopte se lidmi, kteří vás mají rádi za to, kdo jste

Všechny mentální triky na světě vám nepomůžou, pokud jste neustále obklopeni lidmi, kteří vás nechápou. Pokud jste hipík, který chodí v batikovaném oblečení a poslouchá reggae, je těžké, abyste se cítili dobře, když jste obklopeni korporátními právníky, a naopak! Nemusíte se omezovat na přátele, kteří jsou stejní jako vy, ale zasloužíte si podporu a ocenění od lidí, kteří mají rádi všechny vaše stránky.

5. Nezapomeňte na sílu autenticity

Své bytí musíte stavět na tom, kým jste opravdu, určitě jste. Buďte dostatečně odvážní, abyste ostatním řekli, co vám vadí. Když se ponoříte do své autentičnosti, usnadníte svému okolí cestu k vám. Bude vědět, kde vás najde. Vybudujete tak vzájemnou důvěru. A divili byste se, kolik lidí z vašeho okolí chce podpořit a oslavit vaše ambice.

Mnoha lidem na vás vždy bude něco vadit. Přesto zůstaňte sami sebou!

Přeloženo z: http://www.mindbodygreen.com/0-13701/5-ways-to-start-living-an-authentic-life-today.html

Autor: DR. DANIELLE DOWLING