Šest způsobů, jak odhalit lidi, kteří z nás vysávají energii

I když je obdivuhodné mít celoživotní přátelství, pravdou je, že se lidé mění. Když jsou toxičtí přátelé nešťastní, často mají tendenci tahat všechny kolem nich dolů. Nejde o nějaké přechodné období, kdy váš kamarád prochází krizí a potřebuje více času a pozornosti, jde o celkový pohled na vaše přátelství.

Pokud máte velké srdce a jste milující, snadno příznaky „vysávačů" energie ignorujete, ale když víte, co hledat, snad takové lidi ve svém okolí odhalíte.

Takže se ptejte sami sebe:

1. Jste vyčerpáni poté, co jste s nimi strávili čas?

Dejte jim prst a ukousnou vám celou roku... Víte, o kom mluvím. Co začíná jako nevinný rozhovor, končí pocitem únavy a vyčerpanosti. Po desetiminutovém rozhovoru se cítíte na desetihodinový spánek.

2. Nejste schopni se dostat ke slovu?

Neustále jen posloucháte seznam strastí v životě vašeho kamaráda a působíte spíš jako terapeut. Jde o lidi, kteří po celou dobu mluví na vás, spíše než s vámi. Vaše problémy ani pocity je nezajímají.

3. Nerespektují váš čas?

Někteří lidé povídají dál a dál, i když jste řekli, že jste zaneprázdněni a nemůže zrovna mluvit. Nebojte se proti tomu ostře ohradit. Je to váš čas a nakonec i váš život.

4. Jak se při rozhovoru cítíte?

Zkuste při rozhovoru se svými přáteli skenovat svoje tělo, budete se cítit buď uvolněně, nebo naopak staženě. Pokud zadržujete dech a zoufale hledáte způsob, jak proniknout do jejich rozvláčné řeči, jste vysáváni. To není známkou zdravého přátelství. Čas strávený s vašimi přáteli by vás měl zanechat uvolněné, šťastné a naplněné.

5. Jste chyceni v pasti drbů?

Díky drbům se sice můžete cítit se svými přáteli více propojení, ale je to vyčerpávající. Jakmile jste potřísnění jejich drby, vy budete ti, co se budou cítit příšerně a vyprázdněně. Vyseparujte na dobro všechny drbny ze svého života. Je možné, že nakonec budou drbat o vás, vy ale budete mít čistý štít.

6. Radši jim neříkáte dobré zprávy, aby nežárlili?

Opravdoví přátelé jsou rádi, když se vám vede dobře. Toxičtí přátelé jsou žárliví a budou porovnávat váš život se svým, místo, aby oslavili vaše úspěchy. Nerespektování času, konstantní negativita, drbání, stěžování si spíš než řešení problémů, žárlivost a braní bez dávání je známkou toxického chování.

Vymazat ze svého života toxické přátele chce odvahu, ale věřte, že čas nakonec do vašeho života přivede podobně smýšlející lidi.

Zdroj: http://www.elephantjournal.com/2014/09/6-ways-to-spot-the-energy-suckers-in-your-life/