7 věcí, na které si vzpomenout, když se všechno pokazí

„Nejlepší cesta ven je vždy skrz. " - Robert Frost

„Dnes sedím na svém nemocničním lůžku a čekám na odstranění obou prsů. Ale zvláštním způsobem se cítím šťastná. Až do teď jsem neměla žádné zdravotní problémy. Jsem 69letá žena v poslední místnosti na konci chodby před začátek dětského oddělení nemocnice. Během posledních několika hodin jsem pozorovala desítky pacientů s rakovinou převážených na kolečkovém křesle či nemocničním lůžku. Žádný z těchto pacientů nebyl starší než 17 let. "

To je záznam z babiččina deníku, ze dne 16. 9. 1977. Okopírovala jsem si ho a pověsila na svou nástěnku asi před 10 lety. Dodnes tam je a stále mi připomíná, že vždy, vždy, vždy existuje něco, za co můžeme být vděční. Bez ohledu na to, jak dobře nebo špatně na tom jsme, musíme se každý den probudit vděční za svůj život, protože někdo někde jinde za svůj život zrovna zoufale bojuje.

Popravdě řečeno, štěstí není absence problémů, ale schopnost se s nimi vypořádat. Představte si všechny ty úžasné věci, které vaše mysl může ocenit, kdyby nebyla zamlžená přemýšlením nad problémy. Vždy se soustřeďte na to, co máte, místo toho, co jste ztratili. 

Tady je několik bodů, které vás budou motivovat, když to budete nejvíc potřebovat:

1. Bolest je součástí růstu, dospívání 

Někdy život zavře dveře, protože je čas se pohnout kupředu. A je to dobrá věc, protože často stagnujeme, dokud nás okolnosti nedonutí k pohybu. Když přijdou těžké časy, připomínejte si, že žádná bolest není bez účelu. Každý velký úspěch vyžaduje nějaký druh boje. Dobré věci potřebují čas. Zůstaňte trpěliví a pozitivní. Vše, co se děje, má smysl.

Pamatujte si, že existují dva druhy bolesti: bolest, která bolí, a bolest, které vás změní. Když jdete ruku v ruce s životem, namísto toho, abyste mu odporovali, oba druhy vám pomohou růst.

2. Všechno v životě je dočasné

Pokaždé, když prší, přestane pršet. Po tmě je vždy světlo. Nic netrvá věčně. Takže pokud jsou věci právě teď dobré, užijte si to. Nebude to trvat věčně. Pokud jsou špatné, nebojte se, protože to nebude trvat věčně.

3. Strachování se a stěžování si nic nezmění

Ti, kteří si nejvíce stěžují, toho nejméně dosáhnou. Je vždy lepší se pokusit udělat něco velkého a neuspět, než nedělat nic a uspět. Pokud jste se ztratili, neznamená to, že je konec, konec je to, když se přestanete snažit a budete si jen stěžovat.

Pamatujte, že opravdové štěstí přijde pouze tehdy, když si přestanete stěžovat na problémy, které máte, a začnete být vděční za všechny problémy, které nemáte. 

4. Jizvy jsou symboly vaší síly 

Nikdy se nestyďte za jizvy, které na vás život zanechal. Jizva znamená, že je bolest u konce a rána je uzavřena. To znamená, že jste si bolest podmanili, poučili se, zesílili a jdete kupředu.

Rumi jednou řekl: "Rána je místo, kudy do vás vstoupí světlo."

5. Každý malý boj je krok vpřed

Trpělivost není o čekání, je to schopnost udržet pozitivní přístup, zatímco tvrdě pracujete na svých snech. Nenechte se vykolejit ztrátou stability a pohodlí, tím, že nebudete spát a jíst tam, kde jste zvyklí, výsměchem od vrstevníků.

Pokud budete opravdu chtít, budete pokračovat navzdory neúspěchu a odmítnutí. A na každém kroku se budete cítit lépe, než si umíte představit. Uvědomíte si, že boj je cesta. A stojí to za to.

6. Negativita ostatních lidí není váš problém

Buďte pozitivní, i když vás obklopuje negativita. Starejte se spíš o sebe než o to, co si myslí ostatní.

7. Nejlepší věc, kterou můžete udělat, je jít dál

Nebojte se vrátit se zpět – a zkoušet to znovu, znovu milovat, znovu žít a znovu snít. Nedovolte tvrdým životním lekcím zatvrdit vaše srdce. Nejvíc se toho naučíte v těch nejhorších časech. Přijdou chvíle, kdy se zdá, že všechno, co mohlo, se pokazilo. A může se vám zdát, že jste se v této marnosti navždy zasekli, ale není to tak. Pokud vám přijde, že stagnujete, uvědomte si, že někdy se věci musí úplně pokazit, než se vydají tím správným směrem. Někdy budete muset projít tím nejhorším, abyste dospěli k tomu nejlepšímu.

Ano, život je tvrdý, ale vy jste tvrdší. Najděte sílu se smát každý den. Najděte odvahu cítit se jiní, ale krásní. Nestresujte se věcmi, které nelze změnit. Žijte jednoduše. Milujte velkoryse. Mluvte pravdivě. Pracujte pilně. A i když se něco nepodaří, pokračujte. Neustále se zlepšujte.

Každý den se snažte držet tohoto TO-DO listu:

Myslete pozitivně.
Jezte zdravě.
Zacvičte si.
Méně se strachujte.
Tvrdě pracujte.
Často se smějte.
Dobře se vyspěte.

Parket je váš!

Přeloženo z: http://www.trulymind.com/8-things-to-remember-when-everything-goes-wrong/

Autor: MARC CHERNOFF