Jak mít přirozeně více energie

Touha mít více energie je v našem pracovním tepu a vysoce namáhavé moderní době pro všechny společná. Všichni bychom si přáli mít více energie na činnosti, které máme rádi, ať už jde o to trávit více času svými zálibami, naučit se něco nového nebo být s blízkými.

Není pochyb o tom, že když se věnujeme tomu, co máme rádi, cítíme se přirozeně více plodní a energičtí.

Mýtus, že pomocí energetických nápojů, kávy nebo léků můžeme získat více energie, je falešný. Každý z těchto stimulantů dlouhodobě naše tělo poškozuje a ničí energetické rezervy.

Když fungujeme právě na energetických rezervách, tvoří se v našem těle svalové napětí. A z něj nelze energii vytvářet. Abychom energii mohli budovat, musíme naše energetické rezervy doplnit pomocí relaxace.

Relaxace je způsob, jak energii vytvářet a využívat v dlouhodobém horizontu.

Vytvoření vyváženého a harmonického života nějakou dobu trvá. Za prvé se musíme odnaučit předchozí návyky, které vedly ke stresu a nemocem. Když budeme schopni fungovat v klidu a harmonii, budeme samozřejmě fungovat optimálně; k tomu dojde, pokud dokážeme opustit hektický a stresový životní styl, naučíme se efektivněji zpracovávat informace a budeme přítomni v každém okamžiku. Život nabízí nepřeberné množství zdrojů, ke kterým nemáme dostatečný přístup, pokud jsme po celou dobu ve stresu.

Všimněte si, co se stane, když někdo řekne: "Poslouchejte."

První reakcí bude ztuhnutí, napětí v celém těle. Pokud ale chceme získávat a osvojovat si nové informace, tak to rozhodně není dobrá reakce. Učení a proudění energie nejlépe fungují, když je naše tělo uvolněné a zrelaxované. Čím více se naučíme relaxovat, odpočinout si a snížit napětí, tím větší vytrvalost budeme mít a zároveň se dokážeme více otevřít novému. Zároveň se tím ukotvíme a získáme stabilitu, což vede k vnitřnímu klidu, větší harmonii, lepšímu proudění energie a vytváření energetických rezerv. Je tedy velmi důležité najít si prosté každodenní činnosti, které povedou k zlepšení dlouhodobého zdraví a množství energie.

Jedna stránke věci je, jak se zazdrojovat a druhá zjistit, co nám naši životní sílu bere.

Často jsme pohlceni aktivitami, vztahy a prací, které nás netěší. Obírají nás o pocit pohody a blahobytu, protože nejsou plodné; nedávají nám zpět to, co jsme do nich vložili.

Když najdeme aktivity a vztahy, které máme opravdu rádi, stanou se naší životní cestou. Obohatí naše energetické cykly a doplní rezervy. Bohužel většina lidských životů tak nastavena není.

Lidé chodí do zaměstnání, které nenávidí, konzumují cukr, kávu a jiné stimulanty, aby v práci byli schopni udělat vše, co musí, a to způsobuje největší únik energie!

Zaměření se na to, co nám dává pocit větší energie, nám může pomoci najít příčinu i jejího nedostatku.

Jen přemýšlet o těchto věcech nám může pomoci obohatit naše zkušenosti a započít tak trvalou změnu v našem životě.

Jednoduché kroky, které vám pomohou zvýšit energii

1) Začněte hned a přestaňte pít škodlivé povzbuzovače (nebo je alespoň omezte)

Vyzkoušejte bylinky, které neničí tělo. Existuje celá řada přírodních přípravků, které přirozeně podporují energii a celkově zlepšují fungování těla. Nejsou to okamžité povzbuzovače jako kofein, ale při opakovaném užívání vytváří naše energetické rezervy. Účinek může chvíli trvat v závislosti na tom, jak dlouho jste svůj organismus přetěžovali.

2) Udělejte si čas na aktivity, které máte rádi

Není dobré se příliš zabývat věcmi, které neradi děláte. Pokud do svého života začnete zahrnovat více činností, které vám dělají radost, můžete najít svůj zdroj energie. Ať už je pro vás důležité a zábavné projít se v parku, jít na lekci jógy nebo si hrát se psem, budete-li dělat to, co máte rádi, začnete se okamžitě cítit lépe.

3) Sledujte myšlenkové cykly prostřednictvím meditace či deníku

Když začnete pozorovat, co se děje ve vaší hlavě, můžete být v první chvíli frustrováni. Je to ale první krok, který je velmi důležitý. Začněte si všímat toho, co se děje. Bez posuzování! Jenom pozorujte.

Někteří lidé si oblíbili psaní, jiní o tom raději mluví. V každém případě je skvělé najít nějaký výstup, který nám pomůže restrukturovat proces myšlení.

4) Ctěte své emoce a intuici

Všichni máme k dispozici velmi inteligentní a nevyužitý zdroj – emoce. Když začneme věřit sami sobě a poslouchat naše instinkty týkající se situací, lidí a činností, snadno objevíme místa našeho úniku energie.

Nemusíte se bát zásadních změn v životě, dokud plně neprozkoumáte drobné změny, které můžete dělat v každém okamžiku a po celý den na podporu života, který chcete žít. Když se naučíte pracovat se svojí energií a vytvářet si rezervu, zjistíte, že máte pro své milované, klienty, spolupracovníky a celý svět mnohem větší hodnotu.