Jóga v domovech pro seniory je velmi oblíbená

Jedním z nejúspěšnějších projektů Nadačního fondu pro rozvoj plného vědomí je již od roku 2018 jóga pro seniory v domovech důchodců po celé České republice. V letošním roce se do tohoto projektu zapojilo téměř 500 seniorů v necelých 40 zařízeních.

Péče o seniory patří k základním pilířům naší kultury. Pomáháme prostřednictvím jógy a všímavosti zlepšit kvalitu jejich života, podpořit vitalitu a radost ze sdílení. Zajišťujeme pravidelné cvičení s kvalitním lektorem jógy a všímavosti.

Mnohdy stačí vnímat více své vlastní tělo a ono začne být automaticky zdravější. Jógu lze cvičit i vleže na posteli.

Pouhá myšlenka konkrétního pohybu aktivuje svalová vlákna patřičné oblasti a zajišťuje prokrvení svalů. Staří lidé nám mohou předat tolik cenných zkušeností. Pomozme jim udržet jejich vitalitu a schopnost sdílet radostné myšlenky. Jednoho dne, až opustí své tělo, budou mít na tváři úsměv, který značí, že to tu bylo fajn.

"Po hodině strávené s jógou odcházím nabitá energií a pocitem štěstí posílat ho dál. Moc děkuji všem, kteří nám rozdávají tyto pocity. Hladí nejen naše tělo, ale i duši. A pomáhají nám hledat sounáležitost s lidmi kolem sebe.“ S úctou Marika Boháčková, 75 let DS Zruč n. S. Paní Jiřina, 84 let, DS Zruč nad Sázavou

Chcete podpořit tento projekt?

Aby jóga přinášela co největší užitek, je důležité pravidelné cvičení. Díky vaší opakované podpoře můžeme toto cvičení zajišťovat a podporovat stále více seniorů.

Projekt můžete podpořit jednoduše on-line platbou níže.
Děkujeme.