3 pozice, které vám pomohou milovat vaše tělo

Jaro se přehouplo přes svou polovinu, teploty jdou nahoru a je nejvyšší čas začít plánovat letní dovolené a další radovánky. Také to znamená, že blíží doba (pro mnohé z nás stresující), kdy se letos poprvé ukážeme v plavkách :-). Cítíte se dobře, protože jste celou zimu trénovali svá teď už pružná, zpevněná a útlá těla? Skvělé! Pokud byste se však v tomto krásném období chtěli cítit ještě lépe, doporučujeme tyhle tři pozice:

1. Pozice lodě

Pomáhá stimulovat vaše břišní svaly a střed těla. Pokaždé, když zapojujete břišní svaly, tak tuto část boat posetěla probouzíte a připomínáte si, jak vás vaše břicho (bez ohledu na sílu, kterou v něm máte, nebo procento tělesného tuku) drží pohromadě. Břicho je symbolem vašeho vnitřní odhodlání a místo, kde se odráží příjemné i nepříjemné pocity. Proto vám pomáhá učinit důležitá životní rozhodnutí. Klíčem k úspěchu ale není to, jak moc je vaše bříško štíhlé – důležité je si jen užívat jeho sílu a to jak vás drží.

2. Pozice židle

Pozice židle je jedním z nejúčinnějších pozic pro tvarování a posílení hýždí a zadních stehenních yoga for_knee_strength_chair_pose_640svalů. Kromě zřejmých fyzických výhod má zpevnění těchto partií ještě mnohem hlubší, psychický efekt. Dodává nám pocit zmocnění, který přichází právě tehdy, když zahřejeme svaly spodního jádra a posílíme své hýžďové a stehenní svaly. Silná stehna a zadek přispívají k lepší flexibilitě a výdrži při józe, což vede k pocitu úspěchu a víře v naše schopnosti, a tím pádem i k pocitu většího štěstí. Je dobré se po cvičení zadečku lehce dotknout, pohladit ho a ocenit tak jeho tvrdou práci a výjimečnost! Koneckonců, je to váš trůn, den co den. :-)

3. Pozice dítěte

Childs-pose-Creative-Chakra-Bobbi-Hamilton-1024x680Pozice dítěte je tak osvěžující! Přivádí nás zpět k pocitu, že jsme zase dětmi, které tvar svého těla a jeho nedokonalosti vůbec neřeší. Zaměřte se na jednoduchost této pozice, svůj dech a spojte se s dětskou částí sebe sama, která se prostě cítí naživu, součástí něčeho mnohem většího než jsou jakékoliv omezené představy a předsudky o figuře.

 

 

 

Přeloženo z: http://blogs.yogajournal.com/yogabuzz/2014/05/3-poses-to-help-you-love-your-body.html

Autor: Jennifer D'Angelo Friedman