4 tipy jak dosáhnout většího požitku z cvičení jogy

Jóga nám pomáhá nám osvětlit skryté aspekty nás samotných, abychom mohli vyladit náš život k vědomému prožívání, radosti a spokojenosti.  Přinášíme vám 4 tipy, jak právě tohoto dosáhnout.

1. Nemějte žádný plán

Nezačínejte vaši lekci jógy s plánem v hlavě. Zkuste opustit všechna očekávání, jak by co mělo být.

Možná dnes chcete rychlejší a náročnější lekci a váš učitel zrovna cvičí jemně a pomalu.
Možná nechcete dělat vránu...

Berte každou lekci jako dar. Pokud k cvičení přistupujete s očekáváními, budete zklamáni. Být zklamaný tak krásným darem, jako je cvičení jógy? To je zásadní nepochopení.

2. Prožívejte, zapomeňte na cíle

Cvičíte jógu s nějakým cílem? Chcete být zdraví, silní, pružní a vypadat mladě? Pokud máte v hlavě především výsledky, pak vám uniká hlavní smysl cvičení. Tím nejsou cíle, ale přijetí sama sebe v přítomném okamžiku.

Je to stejné jako v životě. Cílem je cesta - prožívání přítomného okamžiku.

3. Přestaňte zápasit


Pokud se přepínáte, abyste dosáhli v daných pozicích dále, abyste byli rovnější, pak pozice správně neprocítíte. Pokud neprociťujete, pak nejste ve spojení s přítomným okamžikem a otevíráte se tím možným zraněním a následnému utrpení. Jóga je o propojování. Propojuje vaši vědomou mysl s vaším tělem.

Zkuste zpomalit a zjemnit. Prociťujte vědomě své tělo. Tím se vaše vědomí dostává do souhladu s tím, co mu je nejbližší. S vaším tělem. A jinudy cesta ke svobodě a štěstí nevede.

4.Buďte vděční

Pokud máte možnost cvičit jógu, máte ohromné štěstí. Miliardy lidí na planetě nemají k tomu učení vůbec přístup. Ať už kvůli penězům, času, nedostatku znalostí a učitelů nebo nízké touze po růstu.

Pokud máte přístup k józe a dharmě, máte výjimečnou inkarnaci. Využijte ji!

 Přeloženo z: http://www.myyogaonline.com/about-yoga/learn-about-yoga/5-ways-to-make-your-yoga-practice-more-joyful

Autor: Gabrielle Harris