5 překvapivých benefitů, které vám přinese cvičení jógy

Ale po několika měsících cvičení jsem objevila překvapivé výhody – nikdy by mě nenapadlo, že je přinese pár protažení a dechových cvičení na kusu PVC. Tady jsou: 

1. Soucit

Kdo by si myslel, že fyzické cvičení mi pomůže cítit soucit a pochopení pro sebe a ostatní kolem mě? Filozofie jógy nám říká, že jsme všichni jedno, ale je to zkušenost mnoha orgánů v pohybu a dýchání současně, které mi, myslím, ve skutečnosti tento pocit přinesly. Uvědomila jsem si, že všichni v životě děláme jen to nejlepší, co můžeme. Na tomto myšlení je něco velmi osvobozujícího, co může rozmělnit nevoli, soutěžení a drobné neshody.

2. Strava, která dává smysl

V jednom období života moje denní strava nesestávala z ničeho jiného než z kuřecích nuget, hranolek a sody. Ale po několika málo měsících jógy jsem pocítila touhu po listové zelenině. Jóga změnila způsob, jakým jsem jedla. Začala věnovat větší pozornost tomu, jak mě jídlo, které jsem snědla, ovlivnilo. I nadále jím svůj podíl nezdravého jídlo (Miluju dobré koláčky!), ale díky józe je to vzácnost místo denního zvyku.

3. Síla!

Byla jsem šokována, když jsem si uvědomila, jak moc síly jsem vyčerpala při hodině jógy. Ale ještě více překvapena jsem byla tím, jak rychle jsem získala sílu na pózy, které pro mě dříve byly nepředstavitelně těžké. Nebyla jsem jen stále pružnější, ale navíc také stále silnější!

4. Důvěra

Jedna věc je říkat, že můžete dělat cokoli, na co připravíte svou mysl. Další věc je to doopravdy praktikovat. Vyžaduje to hodně času a odhodlání postavit se na hlavu, držet váhu vašeho těla na rukou nebo dokonce jen důsledně rozvinout si karimatku na cvičení. Ale jakmile to opravdu prožijete, začnete věřit, že můžete dělat cokoliv! Můžete také začít vidět vaši vnitřní krásu, o které jste před tím nevěděli. Mně to přineslo nárůst sebedůvěry, který jsem skutečně potřebovala.

5. Lepší vztahy

Co dostanete, když namícháte zvýšené vnímání, trochu soucitu, špetku sebevědomí a snítku pozitivity? Schopnost navazovat vztahy s lidmi smysluplnějším způsobem. A to znamená, že si vybudujete silnější síť přátel, důvěrníků a příznivců. Ze všech výhod sklizených díky cvičení jógy je možná tato nejcennější ze všech.

Autor: Erica Rodefer

Zdroj: http://blogs.yogajournal.com/goodlife/archives/2011/07/5-surprising-benefits-of-yoga.html