Jóga pro období chřipky a nachlazení


Je to tady zase! Bakterie všude kolem, a je téměř nemožné něco nechytnout. Trápí vás nepříjemné pocity spojené s rýmou, kašlem a bolestí hlavy? Tady jsou čtyři jógové pozice, které tyto příznaky výrazně zmírní.

Pozice dítěte s blokem

Přejděte do pozice dítěte a položte čelo na širokou, plochou stranu bloku či nějakého tvrdšího polštáře. Tato změna pomáhá zmírnit bolesti hlavy a tlak v nosních dutinách, které jsou pro nachlazení tolik typické.

omwork-childsposes-2

Twist v sedě

Sedněte si na podložku. Pokrčte levé koleno a umístěte svou levou patu u pravé části zadečku. Pokrčte pravé koleno a položte pravou nohu na podlahu těsně před levé koleno. Položte pravou ruku na zem za váš bok, a levý loket přitiskněte k pravému kolenu, tak abyste se dostali do zkrutu. Vydržte tak, dokud vám to bude příjemné, a pak vyměňte strany. Tato pozice čistí vnitřní orgány a výrazně tak posiluje imunitní systém.

 Seated-Spinal-Twist-Pose

Pozice mostu s oporou

Lehněte si na záda a položte si nohy na podložku pár centimetrů od vašich sedacích kostí. Zvedněte boky nahoru a umístěte blok pod vaši kostrč. Nechte spodní část vašeho těla, aby se o blok opřela. Tato pozice uvolňuje napětí v břiše a otevírá váš hrudník, takže se vám bude lépe dýchat.

 374x263-yoga-relax-bridge-1110

Nohy nahoru

Lehněte si na záda a přitiskněte vaše sedací kosti co nejblíže ke zdi, jak jen to jde. Natáhněte nohy rovně směrem ke stropu, a pokračujte v přibližování vašich sedacích kostí co nejblíže ke zdi. Tato pozice pomáhá pročistit hrudník a podporuje klidný spánek.

 legsupwall

 

Zdroj: http://www.corepoweryoga.com/blogs/yoga-cold-and-flu-season