Tajemství učitelů jógy

Učitelé jógy. Zdá se, že mají vše: krásná těla, zářící pleť a nekonečný klid. I když se ohýbají, natahují a potí jsou ztělesněním klidu. Co je jejich tajemství? Jak se jim daří vyzařovat stále štěstí a zdraví? A jak to můžeme udělat také? Zde je několik tipů od nejlepších učitelů jógy!

1 Otočte se vzhůru nohama

Zakladatel Yoga Mata, Natasha Moutran, se každý den uvádí do polohy vzhůru nohama. A jak říka:"Je to fantastické pro odplavování toxinů, zlepšuje to krevní oběh, uklidňuje nervovou soustavu a podporuje proudění kyslíku v mozku a kůži. Je to jako mít detox, okysličení obličeje a relax, vše v jednom!.

2 Jezte avokádo

Avokádo obsahuje zdravé tuky, které poskytují základní živiny, jako jsou kyselina listová a draslík, který tělo potřebuje. Natasha jí avokádo každý den. "Jsem přesvědčena, že avokádo je to, co dělá mou pleť zářící a udržuje mě bez nepřijemného pocitu hladu." Doporučuje přidání avokáda do míchaných vajíček, dávat je na chleba nebo na sušenky.

3 Cvičení nejen na podložce

Jóga prodlužuje, posiluje a tonizuje tělo - ale není to jediná možnost. Instruktorka jógy Kathleen Stavert říká, že jógu lze snadno kombinovat s celou řadou dalších aktivit. Kathleen pětkrát týdně provozuje běh, chůzi a jógu různých stylů. "Cvičení je pro mě tak důležité. Udržuje mě uzemněnou a šťastnou. "

4 Pište si deník

Nathalie Joel-Smith a Helena, instruktoři Jógy pro mysl a tělo konstatují, že psaní deníku je tajemstvím jejich vnitřního klidu. Důležité je začít. Používejte váš deník jako místo pro uvolnění myšlenek, které plavou ve vašem mozku a blokují vaši schopnost myslet. "Napište si každý den tři až pět věcí, za které jste vděční."

5 Více medu, ale ne na talíři

Ředitel Yogasphere, Mandy Jhamat, říká, že zdravotní přínosy medu lze snadno rozšířit i mimo talíř. "Můj tip pro zdravou pleť, je aplikace medu na obličej. Sám to dělám jednou týdně. Skvěle pomáhá na skvrny a vrásky. "

6 Najděte si útočiště ve vaně

Mít své místo a na chvíli utéct z městského chaosu je cestou k trvalé svěžesti. Mandy doporučuje 2x týdnně se naložit do vany s esenciálními oleji, jako je třeba olej z kozlíku a k tomu samozřejmě relaxační hudbu."

7 Začněte den zeleným

Zelená šťáva je okamžitý způsob dodání vitamínů. Olga Allon, ředitelka Studia pro Bikram jógu, začíná každé ráno se šťávou z syrového celeru, špenátu, kapusta, okurky, kajenský pepř, citrón a zázvoru. "Je to nakopnutí pro můj metabolismus, moje tělo tráví rychle a přijímá spoustu živin. Rovněž udává tón pro zbytek mého dne!"

8 Jezte málo a často

Když jsem vynechávala jídla, tělo si ukládalo tukové zásoby, jako by bylo v hibernaci, říká Mandy z Yogasphere. Moje tajemství je jíst málo a často. Nikdy nedopusťe, aby se vaše tělo dostane do režimu "OH, já jsem tak hladová!". Doporučuje jíst malé porce ovoce, ořechy, semena, mandarinky, jogurty a antioxidanty v tmavé čokoládě.

9 Dýchejte

Ať už je první věcí ráno 20 soustředěných nádechů nebo úsilí dýchat pomalu a vědomě celý den, uvádí dýchání několik učitelů jako základ jejich klidu a pocitu harmonie. Kathleen Stavert se zaměřuje na dýchání 20 minut denně, zatímco Nathalie Joel-Smith doporučuje 10x provést vědomý nádech a výdech alespoň jednou denně."Je to skvělý způsob, jak se zbavit nečistot v těle," říká Mandy.

10 Položte telefon

S našimi rušnými životy je to snadné uvíznout v chaosu sociálních sítí, to vše už dokonce před 9 hodinou ráno. Kathleen, která jezdí pravidelně na jóga pobyty, doporučuje odkládat technologie. "Nedívám se na mé e-maily nebo Facebook, dokud se alespoň nenasnídám."

11 Najděte rovnováhu

Několik instruktorů jógy zdůrazňuje význam umírněnosti. "Nejsme všichni vegani, kteří pijí jen bylinkového čaje. Jóga je studium rovnováhy, která zahrnuje i to, že si dopřejeme potěšení ze sklenky červeného vína nebo hořké čokolády, stejně tak jako ze cvičení jógy, "řekla Nathalie. "Každý člověk potřebuje zjistit, co rovnováha znamená právě pro něj."

přeloženo z: www.marieclaire.co.uk, Danae Mercer