4 důvody, proč cvičit jógu on-line

Novým trendem nejen v józe, ale i dalších sportech, jsou online kurzy. Proč začaly být tak oblíbené? Jaké benefity mají online lekce speciálně v případě jógy?

1. Nemusíte nikam dojíždět a cvičíte ve vámi vybraný čas

Dobíháte na lekce jógy na poslední chvíli? Dorazíte minutu před začátkem, přihlásíte se, plácnete sebou na zem a vydechnete úlevou, že jste to stihli? Úzkost, kterou jste prožívali do poslední minuty před lekcí, vám snadno naruší či úplně překazí dobrý pocit z cvičení jógy. Je totiž velmi náročné tělo z předchozí rychlosti zklidnit na maximum, což je pro správné a příjemné cvičení nezbytné.

Díky online lekcím nemusíte nikam spěchat na určený čas a začnete cvičit ve chvíli, kdy jste plně koncentrováni a připraveni.

2. Lekce máte kdykoliv k dispozici

Při kvalitních kurzech jógy na sebe jednotlivé lekce navazují a tvoří tak kompaktní celek. Díky tomu se lekci od lekce zlepšujete – rozvíjí se postupně vaše flexibilita, práce s dechem, schopnost uvolnit se. Pokud nějakou hodinu kvůli nemoci či jiným okolnostem vynecháte, tento vývoj narušíte. Online lekce jógy jsou dostupné kdykoliv, takže pokud zrovna nejste ve formě či naladěni na cvičení, o nic nepřijdete. Prostě si zacvičíte jindy.

3. Cvičíte tam, kde se cítíte nejlépe

S online kurzy můžete cvičit v prostředí, které vám plně vyhovuje, a jógu si tak naplno užít. Máte rádi svíčky? Zapalte si je a zacvičte si při jejich jemném svitu. Józe a meditaci to dodá nový rozměr. Je hezky? Proč cvičit vevnitř? Vezměte si notebook a zacvičte si na zahradě nebo v parku.

Navíc už vás nikdy nevyruší pád spolucvičícího, který neustojí pozici vrány či stoj na hlavě.:-)

4. Ušetříte peníze a čas

Klasické lekce ve studiu stojí od 150 Kč výše, zatímco on-line jsou minimálně o polovinu levnější. Navíc odpadají náklady na dopravu, případně placené hlídání dětí. Tím, že nikam nedojíždíte, také ušetříte spoustu času, díky kterému si můžete prodloužit závěrečnou relaxaci a každou lekci si užít až dokonce, aniž byste se museli dívat na hodinky, jestli stíháte dojet domů či kamkoliv jinam na domluvený čas.

Cvičte z domova – cvičte efektivně! http://www.joga-online.cz/